Curriculum

Grădiniţa Dreamland urmează procesul instructiv-educativ în conformitate cu noul Curriculum pentru educația timpurie aprobat prin O.M. nr. 4694/02.08.2019 care are ca principiu de bază dezvoltarea holistică a copiilor, cu accent pe comunicare, interacțiune si dialog. De asemenea, curriculum se caracterizează prin abordarea integrata a activitaților, o educație centrată pe copil, ce presupune cunoașterea si valorizarea unicității acestuia și un proces de învățare activa. Pe lângă domeniile experienţiale prevăzute de acesta sunt desfăşurate activităţi de limba engleză pe tot parcursul zilei, cluburi şi ateliere educaţionale.

Specificul grădiniţei

Pe lângă programul educaţional naţional pe care îl respectă, Grădiniţa Dreamland urmează şi o curriculă bazată pe modele alternative de învăţare, principalul scop fiind dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copiilor.

Limba engleză ocupă un rol principal în activităţile educaţionale, fiind utilizată pe tot parcursul zilei. Totodată, programul grădiniţei încurajează învăţarea limbilor străine şi derularea altor activităţi extracurriculare care să stimuleze aptitudinile individuale: arte plastice, muzică, dans, educaţie fizică, etc.

Atenţia către nevoile copiilor şi monitorizarea permanentă a progresului şi sănătăţii celor mici sunt principii de bază pentru educatorii noştri care vor transmite la sfârşitul săptămânii, lunii sau anului, rapoarte punctuale, către părinţi, cu privire la evoluţia preşcolarului, precum şi recomandări de dezvoltare a aptitudinilor personale.

Din anul 2015, gradinitele Dreamland au devenit si centre Fastrackids.

meniu gradinita

Ce este FasTracKids?

 – FasTracKideste numele dat unui set de programe educationale de exceptie, adresat copiilor intre 6 luni si 8 ani. Scopul final al tuturor acestor programe este de a transforma dorinta de a descoperi pe care toti copiii o au innascuta, in pasiune pentru invatare.

– Tot FasTracKids este si numele echipei de traineri-pedagogi, poate cei mai buni din orasul tau, care au fost selectati, pregatiti si acreditati de catre FasTracKids International, sa-i insoteasca pe copii in aceasta incursiune inedita si interactiva, in calitate de educatori.

– FasTracKids desemneaza in acelasi timp si cea mai mare retea de centre de educatie prescolara complementara din intreaga lume. Franciza FasTracKids este astazi raspandita pe toate continentele totalizand peste 300 de centre. Reteaua FasTracKids din Romania numara 14 centre in 9 orase ale tarii.

– Un Centru FasTracKids  (Academie FTK) nu-si propune sa inlocuiasca gradinitele din comunitatea sa, ci sa colaboreze si sa completeze programa scolara  standard. Prin acest tandem FasTracKids  – gradinita , orice copil va avea parte de o educatie completa menita sa-l pregateasca pentru scoala, dar poate si mai important, pentru intreaga viata.

Desi folosim metodologii si tehnologii de ultima generatie care implica invatarea multisenzoriala, la FasTracKids nu uitam nicio clipa ca cea mai eficienta metoda de invatare pentru copii este JOCUL. Astfel joaca devine principalul nostru instrument de invatare iar aceasta ne justifica si sloganul:

“Educatie de calitate, atent deghizata in distractie!” 

Contact